ontwikkel je gevoel voor humor

Ontwikkel je gevoel voor humor – 5 tips

Deel dit met je vrienden!

Ontwikkel je gevoel voor humor

Lachen is gezond. Andere aan het lachen maken ook. Ontwikkel je gevoel voor humor aan de hand van deze simpele tips. Zo blijkt bijvoorbeeld uit onderzoek onder 730 CEO’s dat 98% een goed gevoel voor humor belangrijk vindt tijdens een sollicitatie.

1. Ontdek wat jou aan het lachen maakt.

Lachen op commando is erg lastig, lachen gaat intuitief. Wanneer je omgeven bent door mensen die moeten lachen begin jij vaak ook te lachen. Ook angst brengt mensen soms aan het lachen en het verschil tussen verwachtingen en wat er werkelijk gebeurt kan op de lachspieren werken.

2. Waardeer sarcasme.

Sarcasme is een heerlijke vorm van humor. Vaak wordt sarcasme niet goed begrepen. Omring je met mensen die sarcasme naar een hoger niveau tillen, zodat zelfs jij soms twijfelt of ze het serieus bedoelen.

3. Leer te lachen in saaie en ongemakkelijke situaties.

Leer in elke situatie te lachen, straal positieve energie uit. Een reden waarom de serie “The office” zo grappig gevonden wordt, is omdat het in een ‘saaie’ werkomgeving plaats vindt.

4. Woordgrappen.

Woordgrappen worden door veel comedians gebruikt. Ze worden door veel mensen als een van de grappigste soort grappen gezien. Vind er een paar en gebruik ze tactisch, twee keer dezelfde woordgrap vertellen is nooit leuk…

5. Vertrouw op je “innerlijke gevoel voor humor”.

Grappig zijn kun je leren, maar het heeft tijd nodig. Vaak zit het in je, soms ook totaal niet. Iedereen heeft zijn eigen unieke humor, dus omarm deze ook. De een is beter in sarcasme terwijl de ander de ene na de andere woordgrap eruit gooit. Vertrouw op je eigen humor en dan komt het goed.

Hopelijk helpen deze tips je om nog net iets grappiger te worden en vergeet dit artikel vooral niet te delen met je humorloze vrienden. 


Volg ook onze engelstalige FB pagina!


Kim is bekend van Facebook. Veel mensen identificeren zichzelf met Kim. Verder brengt zij dagelijks het laatste (opmerkelijke) nieuws en alles op het gebied van lifestyle en beauty.

Kim is slim. Be like Kim!

Geef een reactie:
Leuk artikel? Like en/of deel het:
Scroll to top