Waarom je schattige dingen zo stevig wil knuffelen

Waarom je schattige dingen zo stevig wil knuffelen!

Deel dit met je vrienden!

Waarom je schattige dingen zo stevig wil knuffelen

De wetenschap legt uit. Dit is waarom je schattige dingen zo stevig wil knuffelen! Je kent het wel, je ziet een schattig dier, of je vriendje en je krijgt plots het gevoel dat je het onschuldige diertje (vul zelf in welke van de twee dat is 😉 ) helemaal dood wil knuffelen. Hoe komt dat toch?

Het wordt ook wel schattige agressie genoemd en Yale University schreef er jaren geleden al in een onderzoek over. (Voor wie niks te doen heeft, dit is het volledige onderzoek.) Katherine Stavropoulos, een psycholoog aan de universiteit van Californië, publiceerde de studie: “It’s so Cute I Could Crush It!” waarin ze dieper ingaat op de neurale mechanismes voor deze schattige agressie. Ze onderzocht bij 54 jonge proefpersonen de hersenen wanneer deze bloot gesteld werden aan schattige afbeeldingen van zowel dieren als mensen.

De afbeeldingen bevatte “normale” baby’s en extra schattige baby’s met extra grote ogen en kleine neuzen. Hoe schattiger het wezen, hoe meer activiteit in de hersens plaats vond. En dan hebben we het over het gedeelte dat de emoties aanstuurt. Het blijkt dat deze schattige agressie een manier is om van de zogenaamde “baby high” af te komen waarin mensen (vooral vrouwen) alleen maar: “ooooooh wat schattig!” kunnen roepen.

Concluderend blijkt dat mensen die graag in de wangen van schattige baby’s of dieren knijpen ook vaker huilen bij trouwerijen of bij een geboorte van een kind of vaak nerveus lachen.

Kim is bekend van Facebook. Veel mensen identificeren zichzelf met Kim. Verder brengt zij dagelijks het laatste (opmerkelijke) nieuws en alles op het gebied van lifestyle en beauty.

Kim is slim. Be like Kim!

Geef een reactie:
Leuk artikel? Like en/of deel het:
Scroll to top