koffie voorkomt lever kanker

Koffie voorkomt lever kanker!

Zo nu en dan komt er weer een bericht voorbij dat koffie goed (of slecht) voor je is, maar er is weer een nieuw (brits) onderzoek in het voordeel van de koffiedrinker. Koffie voorkomt lever kanker!

Ja echt, koffie voorkomt lever kanker. Hoe dat precies zit lees je hier.

De meeste mensen beginnen hun dag met een lekker kopje koffie. Perfect om wakker te worden en je productiviteit te doen stijgen. Nu zijn er door de jaren heen heel veel onderzoeken geweest over jouw geliefde drankje. Vaak niet in het voordeel van de koffie drinker. Gelukkig is er nu een tegengeluid.

Onderzoekers aan de universiteit van Southampton en Edinburgh werkte samen aan een grootschalig onderzoek. Ze combineerde gegevens van 26 studies, dat een aantal deelnemers van 2 miljoen bij elkaar bracht.

De resultaten uit het onderzoek

Uit de data bleek dat de kans op lever kanker na het drinken van 1 kopje per dag met 20% afneemt. Een tweede kopje koffie verlaagt het risico naar 35%. Twee kopjes bleek ook het ideale aantal om je risico op lever kanker te verlichten. De onderzoekers ontdekten dat bij 5 kopjes koffie de kans met 50% afnam maar voegen daaraan toe dat dat aantal weer andere risico’s met zich meeneemt en zeker afgeraden wordt. Let wel dat als je je lever al schade hebt toegebracht het risico nog altijd blijft bestaan.

Lees ook: Keuken hacks die je waarschijnlijk nog niet kende

Geniet dus extra van dat kopje koffie. Het is gezonder dan je denkt. Vergeet echter niet dat teveel kopjes koffie slecht voor je zijn. Hou het dus bij maximaal twee kopjes koffie op dezelfde dag.
Vergeet ook niet dat caffeine verslavend werkt, dus drink het zeker niet elke dag. Een goed alternatief is decaffe. De onderzoekers kwamen erachter dat ook koffie zonder caffeine de risico’s op lever kanker doen verlagen en je hebt niet de slechte neveneffecten van de caffeine!
Bron 


Volg ook onze Engelstalige Facebook pagina! 

Kim is bekend van Facebook. Veel mensen identificeren zichzelf met Kim. Verder brengt zij dagelijks het laatste (opmerkelijke) nieuws en alles op het gebied van lifestyle en beauty.

Kim is slim. Be like Kim!

Geef een reactie:
Leuk artikel? Like en/of deel het:
Scroll to top