tips om te reizen met weinig geld

6 tips om te reizen met weinig geld

6 tips om te reizen met weinig geld

Het eerste wat je vaak hoort als je iemand vraagt waarom hij of zij die droomreis niet gaat maken is: “ik heb geen geld.” Natuurlijk heb je voor reizen geld nodig, maar er zijn heel veel manieren om met heel weinig geld te reizen. Er zijn zelfs voorbeelden van mensen die zonder geld op pad zijn gegaan. Hoe dan vraag je je af? Nou wellicht geven de volgende 6 tips om te reizen met weinig geld je wel de inspiratie om dat ook te doen. Vergeet ook zeker niet dit artikel met die vriend(in) te delen zodat ze eindelijk op die reis gaan waar ze het altijd over hebben.

1. Werk tijdens je reis

Heb je niet genoeg gespaard? Of wil je zelfs nog geld overhouden aan het eind van je reis? Besteedt het eerste deel van je reis aan werken. Zoek een baantje op jouw reislocatie. Werken in het buitenland is een hele ervaring en na een tijdje zwoegen kun je pas echt genieten van je reis. Wie weet keer jij wel terug met meer geld op zak dan toen je vertrok!Inspiratie nodig qua baantjes? Wij hebben een lijstje voor je samengesteld.

  • In een hostel werken
  • Barkeeper
  • Au pair
  • Toergids
  • Serveerster
  • Boerderijwerk (vooral populair in Australie en Nieuw-Zeeland)
  • Duik instructeur
  • Werken op een cruise schip
  • Casino medewerker
  • Seizoenswerker in een skigebied

2. Liften

Een goede manier om geld te besparen. Lift naar je locatie of gebruik op je reisbestemming om van A naar B te komen. Natuurlijk is liften niet voor iedereen weggelegd en is het niet in alle landen ongevaarlijk, maar reis je rond in een westers land dan is het vaak geen probleem. Daarnaast leer je vaak interessante mensen kennen.

3. Couch surfen

Een hostel is goedkoop, maar wil je echt (bijna) gratis overnachten denk dan eens aan couch surfen. Online kun je vooraf al plaatsen vinden om dit te doen. Je vind niet alleen banken maar kan ook vaak in een heerlijk bed slapen. Daarnaast leer je ook hier mensen kennen!

4. Gratis wandeltochten

Er zijn voor toeristen genoeg betaalde gidsen en bustours. Echter kun je in elke grote stad ter wereld gratis wandeltochten doen. Deze vind je vooraf online of bij het lokale “Tourist office”.

5. Start een blog/vlog over je avonturen

Oke hier maak je waarschijnlijk niet snel veel geld mee, maar je kan het altijd proberen! En het is tevens leuk voor je vrienden, familie en natuurlijk jezelf om terug te zien wat je allemaal beleeft hebt. Zoals bijvoorbeeld deze Japan reis vlog:┬ádie kun je hier bekijken ­čÖé┬á

6. Kook je eigen maaltijden

Uiteten is lekker, maar duur. Zeker als je dit elke dag moet doen. Kook daarom zelf! Als je couchsurft vind je vast een keuken of kun je een vorkje mee prikken met de gastheer/vrouw. Daarnaast hebben bijna alle hostels een keuken waar jij je kookkunsten kunt etaleren.


Hopelijk helpen deze tips. Mocht je zelf leuke tips hebben laat ze dan achter in de comments hieronder! En vergeet niet om dit artikel te delen met die vriend(in) die altijd roept: “ik heb geen geld om te reizen!”

Bron: Gramspiration.eu

Kim is bekend van Facebook. Veel mensen identificeren zichzelf met Kim. Verder brengt zij dagelijks het laatste (opmerkelijke) nieuws en alles op het gebied van lifestyle en beauty.

Kim is slim. Be like Kim!

Geef een reactie:
Leuk artikel? Like en/of deel het:
Scroll to top